Jelgavā plīsis gāzes vads, evakuēti 20 cilvēki

© zz.lv

Jelgavā remonta laikā plīsis gāzes vads, evakuēti 20 iedzīvotāji, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Viņa informēja, ka bojājumu novērš uzņēmuma "Latvijas Gāze" darbinieki, savukārt VUGD dežurē uz vietas, lai palīdzētu, ja izceltos ugunsgrēks.

Tā kā netālu atrodas piecstāvu dzīvojamā māja, glābēji evakuējuši 20 cilvēku.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai BNS sacīja, ka notikuma vietā pašlaik dežurē viena ātrās palīdzības brigāde, bet neviens cilvēks pašlaik slimnīcā nav nogādāts.

"Latvijas Gāzes" (LG) pārstāvis Vinsents Makaris aģentūrai BNS pastāstīja, ka LG avārijas dienests gāzes noplūdi ir lokalizējis un atvienojis gāzes piegādi attiecīgajam posmam. Pagaidām nav zināms, cik cilvēku palikuši bez gāzes piegādes un kad to varētu atjaunot.

Makaris informēja, ka šis ir jau trešais gadījums nedēļas laikā, kad ceļu remonta laikā bojāti gāzes vadi. Viens no tiem noticis pirmdien Jelgavā, un par šo gadījumu LG lūgs policiju sākt kriminālprocesu.

Pirmdien, rokot caurtekas, pārrauts gāzes vads, un LG nolēmusi vērsties policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu par gāzes vada bojāšanu neuzmanības dēļ, par ko draud kriminālatbildība. Pēc Makara teiktā, strādnieki būvdarbus veikuši neatbilstoši noteikumiem.

Cits gadījums otrdien bijis Rīgā, un gan par šo, gan ceturtdien notikušo gadījumu Jelgavā LG vēl lems, vai vērsties policijā.

Portāls "zz.lv" vēsta, ka ap pulksten 11 pie Raiņa ielas 3.mājas ielas rekonstrukcijas laikā bojāts gāzes vads. Notikuma vieta ierobežota. Slēgta satiksme Raiņa ielas krustojumos ar Katoļu un Akadēmijas ielu.

Arī pirmdien, rokot tranšeju Vidus un Lāču ielas krustojumā, bojāts vidējā spiediena gāzesvads.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais