Kratīšanas ar "airBaltic" saistītajos uzņēmumos veic kāda kriminālprocesa ietvaros

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien kratīšanas Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" saistītajos uzņēmumos veicis kāda kriminālprocesa ietvaros.

"Kratīšanas tiek veiktas kriminālprocesa ietvaros, un tās ir sankcionējusi tiesa un prokurors. Plašāku informāciju par atsevišķām veiktajām procesuālajām darbībām KNAB nav tiesīgs atklāt, jo saskaņā ar likumu tas ir izmeklēšanas noslēpums un tā [informācija] ir pieejama tikai likumā noteiktam personu lokam," aģentūrai BNS paskaidroja KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs.

Jau ziņots, ka pirmdien "Helio" biroju ēkā lidostas "Rīga" teritorijā ieradušies KNAB darbinieki, lai veiktu kratīšanas.

Ziņots arī, ka KNAB jau pagājušajā nedēļā Rīgas Centra rajona tiesā iesniedzis astoņus pieteikumus par izmeklēšanas darbību veikšanu. Septiņi no tiem apmierināti, bet par vienu pagaidām tiesa vēl nav izlēmusi.

Tiesa gan neatklāj izmeklēšanas darbību būtību, taču apstiprina, ka pašlaik tiesā neviens ierosinājums par apcietinājuma piemērošanu nav saņemts.

Tiesa arī neatklāj, kādā vai kādos kriminālprocesos KNAB vēlējies veikt izmeklēšanas darbības.

Ziņots arī, ka KNAB tā dēvētajā oligarhu lietā pavasarī jau veica kratīšanu arī "airBaltic". KNAB iepriekš informēja, ka 2009. un 2010.gadā "airBaltic" prezidents Bertolds Fliks, ļaunprātīgi izmantojot savu ieņemamo amatu un dienesta stāvokli, izpildījis bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera norādījumus un noslēdzis "airBaltic" vārdā fiktīvus līgumus par reklāmas izvietošanu ar masu mediju īpašnieku uzņēmumiem un pārskaitījis tiem ne mazāk kā 100 000 latu.

Svarīgākais