Ar militāro tiltu pēc plūdiem atjaunos satiksmi Brocēnos

Ar Zemessardzes bataljona rīcībā esošo tiltu beidzot tiks atjaunota satiksme Brocēnos, kur šīs vasaras plūdi izpostīja ceļus, ziņo Zemessardzes (ZS) pārstāve Kristiāna Štrāle.

Zemessargi un karavīri tiltu Brocēnos uzstādīs otrdien. Tas notiks, izmantojot bataljona rīcībā esošo tiltlicēju "BLG-67". Uz Brocēniem to transportēs Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības transports.

Tiltlicēja ierašanās Brocēnos plānota ap plkst. 13.

Militāro metāla tiltu izmantos pēc Brocēnu novada pašvaldības lūguma. Šogad vasarā Saldus novadā, kā arī Brocēnu novadā plūdi izskaloja vairākus ceļus, kā dēļ iedzīvotāji bija spiesti mērot vairākus kilometrus pa apkārtceļu.

Pēc militārā tilta uzstādīšanas Lielcieceres ielā būs iespējams atjaunot transporta kustību līdz brīdim, kad ceļš būs salabots.

2008.gadā ZS uzstādīja improvizētu pontonu tiltu pār Irbes upi, atbalstot sporta sacensības, jo tur esošais koka tilts bija sagruvis. Taču metāla tiltu bataljons uzstādīs pirmo reizi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais