KNAB veic kratīšanu ar "airBaltic" saistītajos uzņēmumos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien veic kratīšanas ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic" saistītajos uzņēmumos, apstiprināja "airBaltic" privātā akcionāra "Baltijas aviācijas sistēmu" (BAS) mediju attiecību pārstāvis Juris Pētersons.

Viņš pavēstīja, ka pirmdien "Helio" biroju ēkā lidostas "Rīga" teritorijā ieradušies KNAB darbinieki, lai veiktu kratīšanas. "Cik es zinu, tie ir KNAB darbinieki, kas ir birojos, un biroji, kuros viņi ir, ir "North Hub Services", "airBaltic" un "FLS", kas ir BAS grupas uzņēmums," informēja Pētersons.

Vienlaikus viņš norādīja, ka KNAB darbinieku ierašanās varētu liecināt par spēka demonstrāciju pirms otrdienas Ministru kabineta sēdes. "Jautājums ir, vai tā nav spēka demonstrācija pirms rītdienas Ministru kabineta sēdes, bet sīkākas informācijas man pašlaik nav," sacīja Pētersons.

KNAB aģentūrai BNS komentārus atteicās sniegt. Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis aģentūrai BNS teica, ka neesot informēts par kratīšanām "airBaltic" ‒ no KNAB nekāda informācija nav saņemta.

Savukārt tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs uz jautājumu par notiekošajām kratīšanām aģentūrai BNS atbildēja, ka komentāru nav.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder " airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Svarīgākais