Prezidenta pirmās vizītes izmaksājušas 3000 latu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa pirmās vizītes izmaksājušas 3000 latu, aģentūra BNS uzzināja prezidenta Preses dienestā.

Vizīte Igaunijā izmaksājusi 336 latus, tostarp dienas naudā iztērēti 212 latu, apdrošināšanā – 24, bet tulkam par darbu preses konferencē samaksāti simts latu.

Savukārt viesošanās Lietuvā no Valsts prezidenta kancelejas budžeta prasījusi 154 latus, no tiem 132 lati bija dienas nauda, 22 lati – apdrošināšana.

Uz Igauniju un Lietuvu prezidents devās ar auto.

Salīdzinoši vairāk izmaksājusi divu dienu vizīte Briselē, kur aviobiļetēm iztērēti 1266 lati, izdevumiem par viesnīcu – 901 lats, dienas naudai – 369 lati, apdrošināšanai – 40 latu. "airBaltic" atceltā reisa dēļ izmaksas nav palielinājušās.

Kopumā pirmajās trijās vizītēs iztērēti 3066 lati.

Jau vēstīts, ka Bērziņš drīz pēc stāšanās amatā devās vizītē uz Igauniju un Lietuvu, savukārt septembra sākumā viņš apmeklēja Briseli. No 19. līdz 26.septembrim Bērziņš uzturas vizītē ASV, kur notiek ikgadējā ANO Ģenerālās asamblejas sesija.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais