Nevienojas par grozījumiem likumā saistībā ar darba devēju tiesībām prasīt krievu valodas prasmi

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien vēl nevienojās par darba likuma grozījumiem saistībā ar darba devēju tiesībām darba sludinājumos pieprasīt strādājošajiem prast svešvalodas.

Galvenokārt runa ir par krievu valodu.

Aģentūra BNS komisijā uzzināja, ka deputāti otrdien vienojās divu nedēļu laikā izstrādāt konkrētu priekšlikumu, lai lemtu par tā tālāko virzību.

Jau vēstīts, ka darba likuma grozījumi jau ir pieņemti otrajā lasījumā. Tie paredz, ka darba sludinājumā var pieprasīt svešvalodas prasmes gadījumos, ja tas nepieciešams darba pienākumu veikšanai.

Uzņēmēji norādīja, ka tas viņiem varētu radīt jaunu administratīvo slogu, jo būs jāpierāda, kāpēc darbiniekam prasīta krievu valodas prasme un kāpēc tā nepieciešama pienākumu veikšanai.

Priekšlikumi grozījumiem tapuši pēc "Vienotības" un Nacionālās apvienības deputātu iniciatīvas.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.