Desmit bērnu māte pārtraukusi divu mēnešu protestu pie Rīgas pils

Desmit bērnu māte Vaira Leiškalne, kura pēdējos divus mēnešus, protestējot pret Jūrmalas domes rīcību attiecībā uz viņas īpašumu, pavadīja teltī pie Rīgas pils, panākusi pagaidu vienošanos ar domes pārstāvjiem par strīda risināšanu un protestu pārtraukusi.

"Patlaban jūrmalniecei ir izdevies panākt vienošanos ar vairākiem Jūrmalas domes deputātiem, ka viņi sasauks ārkārtas sēdi, kas tiks veltīta Vairas Leiškalnes un Jūrmalas domes strīda risināšanai. Ja Jūrmalas dome kārtējo reizi atradīs iespēju, kā no šīs problēmas atkratīties, Vaira Leiškalne atkal ar visu telti atgriezīsies Prezidenta pils zālienā," pavēstīja protestētājas pārstāve Liene Leiškalne.

Jau vēstīts, ka Leiškalne 19.jūlijā uzslēja telti pie Rīgas pils, protestējot pret Jūrmalas pašvaldības prettiesisko rīcību. Sieviete paziņojumā medijiem informēja, ka "lūgums saistīts ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības prettiesisko rīcību, no 2003.gada augusta nenorēķinoties par pašvaldības sociālo funkciju veikšanai izmantoto īpašumu".

"Tādejādi pašvaldība ignorē gan Satversmes 105.pantā noteiktās pamattiesības, gan likuma "zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 12.pantā un Civillikuma 2141.pantā noteikto pienākumu maksāt zemes nomas maksu," viņa uzskata.

"Pēc ilgstošiem mēģinājumiem sakārtot zemes nomas attiecības ar domi esmu sapratusi, ka esmu pilnīgi bezspēcīga pret domes patvaļu. Jautājumu pašlaik nevaru sakārtot arī tiesas ceļā, jo man nav naudas tiesu nodevai. Turklāt man jau tuvākajā laikā ir nepieciešama operācija, kā arī nepieciešami līdzekļi 2009.gadā izdegušās mājas atjaunošanai. Nesaprotu, kāpēc man būtu jātiesājas ar pašvaldību par valsts likumos noteiktiem principiem. Tie nav interpretējami, bet izpildāmi," jūlijā paziņoja Leiškalne.

Pašvaldības policija protestētājai sākumā lika novākt telti no Prezidenta pils laukuma, jo šī publiskā pasākuma rīkošana nav bijusi saskaņota ar Rīgas izpilddirektoru. Tomēr pēc laika protestētāja atgriezās savā iepriekšējā vietā.

Svarīgākais