Konkursā uz KNAB vadītāja amatu Strīķe nav pieteikusies

© publicitātes

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe nolēmusi nekandidēt konkursā uz KNAB vadītāja amatu. Taču aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka konkursā pieteikušies vairāki vadoši KNAB darbinieki.

Strīķe aģentūrai BNS teica, ka nolēmusi nekandidēt, jo viņas profesionālās īpašības un darba pieredze ir vairāk atbilstoša korupcijas apkarošanas sfērai, turklāt KNAB priekšniekam ir vairāk menedžmenta un lēmumu pieņemšanas funkcijas administratīvajos procesos.

"Es nevaru atstāt sāktus darbus savā vietnieka amatā. Līdz ar to es jūtos atbilstošāka vietnieka amatā korupcijas apkarošanas jautājumos," piebilda Strīķe.

Uz jautājumu, vai izvēli ietekmēja arī parlamenta vēlēšanu rezultāti, Strīķe atbildēja, ka viņas minētie iemesli ir neatkarīgi no vēlēšanu rezultātiem, taču, protams, KNAB priekšnieku amatā apstiprinās jaunais parlamenta sastāvs. "Faktiski [vēlēšanu rezultāti] neietekmēja," viņa minēja.

Strīķe ļoti cer, ka konkursa komisija izvēlēsies un politiķi apstiprinās šajā amatā godīgu un motivētu cilvēku.

Jau vēstīts, ka līdz konkursa beigu termiņam Valsts kancelejā saņemti 13 pieteikumi, taču vēl tiek gaidīti pieteikumi ar 19.septembra pasta zīmogu.

Viens no kandidātiem ir bijušais muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš. Savukārt portāls "pietiek.com" vēsta, ka pagājušajā piektdienā Valsts kancelejā saņemts ekspolitiķa un bijušā iekšlietu ministra Māra Gulbja pieteikums konkursā uz vakanto KNAB priekšnieka amatu.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais