Iesēžoties tikko izvārīta galerta bļodā, smagus apdegumus gūst četrus gadus vecs bērns

Latgalē sestdien smagus apdegumus guvusi četrus gadus veca meitenīte, kura bija iesēdusies tikko izvārīta galerta bļodā, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Bļoda bija atstāta bērnam pieejamā vietā, un meitenīte tajā nejauši iesēdusies. Bērns sākotnēji nogādāts reģionālajā slimnīcā, bet pēc tam ar NMPD Operatīvās medicīnas daļas palīdzību pārvests uz bērnu slimnīcu Rīgā.

Savukārt Vidzemē, darbojoties ar degmaisījumu, plašus apdegumus guvis 20 gadu vecs jaunietis. Viņš ar sejas, kakla un roku apdegumiem nogādāts Rīgā Valsts apdegumu centrā.

Vidzemē kāds trīs gadus vecs puika traumējis naga falangu, iecērtot pirkstu durvīs. Mediķi viņu nogādājuši Mikroķirurģijas centrā Rīgā. Ar līdzīgu traumu slimnīcā nonācis 13 gadu vecs puika Kurzemē, kurš bija ierāvis pirkstu kādā mehānismā.

Latgalē 11 gadu vecs puika iekritis aptuveni pusotru metru dziļā tranšejā, gūstot smadzeņu satricinājumu. Savukārt Zemgalē kādās motokrosa sacensībās cietis 45 gadus vecs sportists. Mediķi viņam konstatējuši galvas traumu un atslēgas kaula lūzumu.

Uz Siguldas šosejas pie Garkalnes kāda automašīna saskrējusies ar stirnu, negadījumā cietusi 76 gadus veca sieviete, kura ar smadzeņu satricinājumu nogādāta slimnīcā.

Jau vēstīts, ka saistībā ar negadījumiem Saeimas vēlēšanu laikā ātrās palīdzības mediķiem nav bijis daudz izsaukumu, bet Rīgā sniegta palīdzība divām 70 un 87 gadus vecām kundzēm, kuras bija guvušas galvas traumas, pakrītot pie vēlēšanu iecirkņa.

Svarīgākais