VP saistībā ar vēlēšanām fiksējusi vairākus desmitus pārkāpumu, sākts viens kriminālprocess

Valsts policija (VP) saistībā ar 11.Saeimas vēlēšanām fiksējusi vairākus desmitus pārkāpumu, sākts viens kriminālprocess.

Valsts policija aģentūru BNS informēja, ka kopumā reģistrēti 113 notikumi un lielākā daļa Rīgas reģionā.

51 gadījumā sākta administratīvā lietvedība, un gandrīz puse no tiem bijuši Rīgas reģionā.

Valsts policija sākusi arī vienu kriminālprocesu, un tas bijis Vidzemē. Par ko tieši kriminālprocess sākts, aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies noskaidrot.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Drošības policija (DP) sestdien saņēmusi vairākus desmitus signālu par iespējamu vēlētāju balsu ietekmēšanu vēlēšanu laikā.

No tiem desmit atbilduši DP kompetencei, proti, par iespējamiem vēlētāju balsstiesību ietekmēšanas gadījumiem. Pārbaudot saņemto informāciju, astoņos gadījumos informācija nav apstiprinājusies, bet par diviem gadījumiem informācijas pārbaude turpinās. Pārējā saņemtā informācija bija saistīta ar priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu.

Attiecībā uz šiem diviem gadījumiem DP gan pagaidām nekomentē, par ko tieši notiek informācijas pārbaude.

Lielākā daļa saņemtās informācijas bijusi par Latgales vēlēšanu apgabalu, tad seko citi vēlēšanu apgabali.

Kriminālprocesi Drošības policijā pagaidām nav sākti, taču DP pieļauj, ka arī pēcvēlēšanu periodā tiks saņemta informācija par iespējamām pretlikumībām, piemēram, vēlēšanu dokumentu viltošanu.

Jau ziņots, ka Valsts policija sestdien piefiksēja vairākus desmitus gadījumu par priekšvēlēšanu aģitāciju, tostarp neaizvāktiem aģitācijas materiāliem, iedzīvotājiem nosūtītām anonīmām mobilo tālruņu īsziņām un aģitēšanu pie iecirkņiem.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais