Televīzijās un radio gaidāmi vēlēšanu nakts raidījumi

Latvijas televīzijas kanālos un radio sestdien pēc iecirkņu slēgšanas gaidāmi vēlēšanu nakts raidījumi, liecina raidorganizāciju sniegtā informācija.

11.Saeimas vēlēšanās sestdien lielākā daļa iecirkņu tiks slēgti pulksten astoņos vakarā, bet 124 vēlēšanu iecirkņi strādās līdz desmitiem vakarā. Balsu skaitīšana sāksies uzreiz pēc iecirkņu slēgšanas, taču dati Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā tiks publicēti tikai pēc pulksten desmitiem. CVK prognozē, ka vēlētāju balsojums iecirkņos Latvijā tiks saskaitīts līdz pulksten pieciem no rīta.

Latvijas Televīzijā (LTV) vēlēšanu nakts programma sāksies plkst.21.45. Pēc iecirkņu slēgšanas LTV Ziņu dienests piedāvās prognozes, analīzi, faktus, skaitļus. Žurnālisti skaidros, vai šoreiz būs citādi un vai 11. Saeimas attaisnos iedzīvotāju cerības.

Dienu pēc vēlēšanām – svētdien – LTV būs raidījuma "Labrīt, Latvija!" speciālizlaidums par 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, kurā notiks intervijas ar politiķiem un politikas ekspertiem.

Latvijas Radio (LR) vēlēšanu nakts programma ēterā būs no pulksten desmitiem vakarā līdz diviem naktī. Radio pārstāve Ilze Zvaigzne aģentūru BNS informēja, ka vispirms tiks analizēti "exit poll" laikā iegūtie rezultāti, bet pēc pusnakts notiks politiķu diskusija par iespējamiem koalīciju modeļiem.

Savukārt svētdien no plkst.12.15 līdz 13 žurnālists Aidis Tomsons analizēs vēlēšanu rezultātus, izvaicās politiķus, un debatēs varēs piedalīties arī klausītāji.

TV3 vēlēšanu nakts programma sāksies plkst. 23.05. Gaidāmas pieslēgšanās lielāko partiju birojiem, kā arī intervijas ar partiju pārstāvjiem. Tiks apspriestas aizvadītās vēlēšanas, iedzīvotāju aktivitāte, būs mēģinājumi zīmēt iedzīvotāju izvēlēto ceļu, ko Latvijai tuvākajā nākotnē mērot, norādīja veidotāji.

Svētdien vēlēšanu rezultāti tiks analizēti raidījumā "Nekā personīga".

LNT kanālā vēlēšanu nakts programma sāksies plkst.22.05. Studijā tiešraidē tiks aicināti politiķi un eksperti, sekos jaunākajiem datiem no CVK. LNT aģentūrai BNS norādīja, ka raidījuma beigu laiks būs atkarīgs no vēlēšanu rezultātiem – ja būs liela intriga, žurnālisti strādās ilgāk par pusdiviem naktī.

Svētdien plkst.9 gaidāms LNT Ziņu dienesta speciālizlaidums par vēlēšanu rezultātiem.

Svarīgākais