Vētra Latvijā pamazām pierimst

Trešdien daudzviet Latvijā dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza nelielas vētras spēku. Līdz 21 metram sekundē (m/s) spēcīgas brāzmas reģistrētas ne tikai piekrastē, bet arī Dobeles, Skrundas, Talsu, Tukuma un Valkas apkaimē, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Stiprākais vējš fiksēts Ventspilī, kur tā ātrums brāzmās brīžiem sasniedza 24 m/s, tomēr lielākos postījumus vējš radījis no jūras attālākos novados. Visvairāk bojātu elektrolīniju ir Kurzemē; bez elektrības uz vairākām stundām pilnībā vai daļēji palika Dundaga, Kandava, Mērsrags, Roja, Stende, Talsi, Valdemārpils, kā arī vairākas citas apdzīvotas vietas visā Latvijā.

Patlaban vējš pamazām rimstas. Daudzviet, galvenokārt valsts dienvidaustrumu pusē, brīžiem līst, vietām ducina pērkons un ir lietusgāzes. Ceturtdien vēja ātrums būs krietni mazāks, vietām nedaudz un īslaicīgi līs, bet dienas otrajā pusē atkal daudzviet - īpaši valsts dienvidu daļā - gaidāms lietus, vietām pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās vēl sasniegs 12-17 m/s, naktī pretvēja piekrastē - 19 m/s. Naktī gaiss atdzisīs līdz +10..+14 grādiem, maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien būs +14..+17 grādu.

Rīgā brīžiem uzlīs, brīžiem debesis skaidrosies. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, un gaisa temperatūra naktī būs +13 grādu, dienā temperatūra pakāpsies līdz +16..+17 grādiem.

Svarīgākais