Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā trīs cilvēki nogādāti slimnīcā pēc sēņu ēšanas

Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā pēc sēņu lietošanas uzturā slikti palicis trīs cilvēkiem – divi vīrieši un viena sieviete nogādāti slimnīcā, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Pagājušajā diennaktī pēc sēņu ēšanas slikti palicis 49 gadus vecam vīrietim, 37 gadus vecai sievietei, kā arī 47 gadus vecam vīrietim. Visi nogādāti slimnīcā. Ševčenko norādīja, ka šie gadījumi nav saistīti.

Savukārt Latgales reģionā mediķu palīdzība bija nepieciešama astoņus mēnešus vecam bērnam, kurš guvis 30% ķermeņa apdegumu pēc apliešanās ar verdošu ūdeni. Bērns nogādāts slimnīcā.

Kurzemē mediķu palīdzība bija nepieciešama 82 gadus vecai sievietei, kuru bija sakodis suns. Pēc pirmās palīdzības sniegšanas sieviete nogādāta slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devās 1154 izsaukumos, no tiem 168 bija saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.