Valsts prezidents mājup no Briseles lidos ar pārsēšanos caur Hamburgu

Valsts prezidents Andris Bērziņš atcelto "airBaltic" reisu dēļ mājup no Briseles dosies ar pārsēšanos caur Hamburgu, otrdien pusdienlaikā vēstīja Latvijas Radio.

Ap pulksten pusčetriem pēcpusdienā Bērziņš no Briseles ar kompānijas "Lufthansa" reisu dosies uz Hamburgu, kur kādu laiku prezidentam būs jāpagaida, lai vakarā ar "airBaltic" lidmašīnu tālāk dotos uz Latviju. Plānots, ka Rīgā Bērziņš ielidos ap pusnakti.

Tā kā prezidentam trešdien jau saplānota darba kārtība, drudžaini meklēti visdažādākie varianti, kā Bērziņam tomēr tikt uz mājām ieplānotajā laikā – otrdienas vakarā. Apsvērta pat iespēja izmantot lētās aviokompānijas "Ryanair" pakalpojumus.

Komentējot situāciju ar atceltajiem reisiem, Bērziņš arī uzsvēris, ka nepiedodami ilgi novilcināts un atlikts lēmums par "airBaltic", kas iespaidojis situāciju. Tāpat, viņaprāt, savu darījusi priekšvēlēšanu gaisotne.

Prezidents arī paudis neizpratni, ka atlikti tieši tie reisi, uz kuriem pārdots visvairāk biļešu. Viņš to nodēvējis par nerēķināšanos ar pasažieriem. Turklāt pamatojums atceltajiem reisiem joprojām nav saņemts.

Latvijas Radio arī informēja, ka atceltie reisi lielas neērtības radījuši arī citiem pasažieriem, īpaši tāpēc, ka parasti ar šiem reisiem cilvēki dodas darba darīšanās.

Jau ziņots, ka atcelto "airBaltic" reisu dēļ, kā plānots, pirmdien no Briseles nevarēja atgriezties ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kurš gan pēc tam bija dabūjis vietu otrdienas dienas reisā. Tāpat bažas radās par to, vai mājup, kā paredzēts, varēs doties Valsts prezidents, kurš patlaban atrodas divu dienu vizītē Briselē un kuram doties ceļā uz Latviju bija plānots otrdien vakarā, noskaidroja aģentūra BNS.

Bērziņu vizītē pavada preses sekretāre Līga Krapāne, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze un ārlietu padomnieks Andris Pelšs.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" otrdien atcēlis reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien "airBaltic" atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka uz visiem šiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais.

Satiksmes ministrija savukārt pirmdien aicināja "airBaltic" valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai otrdien plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

"airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Svarīgākais