Sprādzienbīstama priekšmeta dēļ vakara vilciens no Zilupes Rīgā ienāks ar stundas kavēšanos

Pirmdien vakara vilciens Zilupe‒Ludza‒Rēzekne‒Rīga galvaspilsētā ienāks ar aptuveni 50 minūšu līdz stundas divdesmit minūšu kavēšanos, aģentūrai BNS pavēstīja pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) mārketinga direktors Andrejs Filipovs.

Viņš norādīja, ka saistībā ar to, ka Zilupes stacijā atrasts sprādzienbīstams priekšmets, kuru devušies neitralizēt sapieri no Rēzeknes, pirmdien vilciens maršrutā Zilupe‒Rīga kursēja no Merzas stacijas. Pēc viņa teiktā, no Briģu stacijas pasažierus uz Merzas staciju aizgādājis autobuss.

Vilcienam no Zilupes stacijas bija jāatiet plkst. 15.52, bet stacijā Rīgā jāpienāk plkst. 20.38. Vilciens pirmdien stacijā varētu pienākt laikā no plkst.21.28 līdz plkst. 21.58.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV pārveidots par valsts uzņēmumu.

Svarīgākais