Eksperts: plašu rezonansi guvušās "airBaltic" tehniskās ķibeles liecina, ka tiek domāts par drošību

Dažādas tehniskās ķibeles, kas pēdējā laikā piemeklējušas arī nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" un izsaukušas plašu rezonansi sabiedrībā, liecina nevis par bīstamību lidot ar šīm lidmašīnām, bet taisno otrādi - to, ka lidsabiedrībai drošība ir galvenais, piektdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" atzina Civilās aviācijas aģenturas direktors Māris Gorodcovs.

"Sabiedrība uz to skatās savādāk kā nozares cilvēki. Varu pateikt, kā mēs nozarē uz to skatāmies - mums ir tāds teiciens, ka uzmanieties no tām lidsabiedrībām, kas vienmēr paceļas un nosēžas laikā. To jau pasažieris neredz, ja apkalpe mēģina noslēpt tehniskās ķibeles, viņam salonā sēžot liekas, ka viss ir kārtībā," viņš norādīja.

"Šie atgadījumi, kas ir bijuši arī "airBaltic" un rezonansi izsaukuši, tieši liecina par augstu lidojumu drošības līmeni. [Viņi] neriskē, lidojuma drošība stāv pāri visam, un viņi vienmēr tad sēžas vai nāk atpakaļ, kas, protams, izsauc dažādas neērtības pasažieriem," skaidroja eksperts.

Turklāt arī ķibeles izdevies necerēti ātri novērst.

Svarīgākais