Svaigus augļus un dārzeņus saņems arī 7.–9.klašu skolēni

Valdība otrdien vienojās, ka svaigus augļus un dārzeņus turpmāk varēs saņemt arī 7.–9.klašu skolēni, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabineta sēdē.

Pamatojoties uz Eiropas Komisijas (EK) šogad apstiprināto lēmumu palielināt Latvijai Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma summu programmas "Skolas auglis" ieviešanai 2011./2012. mācību gadā, Zemkopības ministrija sagatavoja grozījumus kārtībā, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un ES atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs. Ministru kabinets tos otrdien atbalstīja.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk bezmaksas augļus un dārzeņus varēs saņemt ne tikai jaunāko klašu skolēni, bet arī 7.–9. klašu skolēni. Tāpat tika ņemtas vērā piegādātāju un skolu prasības un veikti grozījumi noteikumos, lai svaigus augļus un dārzeņus skolēni saņemtu trīs reizes nedēļā.

Lai veicinātu vispārējās izglītības iestādes iesaistīties programmā, grozījumi atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz atbalsta pretendentam segt pievienotās vērtības nodokli par piegādātajām augļu un dārzeņu porcijām.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mācību gadā programmā "Skolas auglis" piedalījās 537 Latvijas mācību iestādes, ar augļiem un dārzeņiem nodrošinot vairāk nekā 73 tūkstošus Latvijas izglītības iestāžu pirmo līdz sesto klašu audzēkņu.