Vairāki bērni nonāk slimnīcā pēc saindēšanās ar medikamentiem

Vairāki bērni svētdien nonākuši slimnīcā pēc kritiena no augstuma, saindēšanās ar medikamentiem vai superlīmes radītiem apdegumiem, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kurzemē astoņus gadus veca meitene piekļuvusi tabletēm un vairākas no tām apēdusi. Mediķi viņu ar saindēšanos nogādājuši slimnīcā. Četrus gadus veca meitene sasitusi galvu, izkrītot no šūpolēm, bet 11 gadu vecs puika guvis jostasvietas un iegurņa sasitumu, krītot no aptuveni divu metru augstuma.

Traumu pie šūpolēm guvusi arī septiņus gadus veca meitene Latgalē, kurai šūpoles trāpījušas pa seju. Meitene ar sejas kaula lūzumu nogādāta slimnīcā. Savukārt četrus gadus veca meitenīte piekļuvusi superlīmei, un tā viņai trāpījusi acī, radot ķīmisku apdegumu.

Zemgales pusē, krītot no koka, traumas guvusi 12 gadu veca meitene, viņa ar augšstilba lūzumu nogādāta bērnu slimnīcā Rīgā.

Krītot no augstuma, traumas guvis arī 35 gadus vecs vīrietis Latgalē – viņš nokritis no gandrīz četru metru augstuma no trepēm, kas bijušas pieslietas pie koka. Vīrietim konstatēta mugurkaula krūšu daļas trauma.

Kāds sirmgalvis guvis smagu galvas traumu, strādājot ar kartupeļu kombainu. Kad tas uz lauka salūzis, 72 gadus vecais vīrietis gājis to labot, un tajā brīdī mehānisms atsācis darboties. Vīrietis ar skalpētu brūci nogādāts slimnīcā.

Četri cilvēki svētdien cietuši no suņu kodumiem – Rīgā suņi sakoduši 26, 37 un 76 gadus vecus vīriešus, bet Zemgalē paša suns iekodis rokā 11 gadu vecam bērnam. Visi ar kostām brūcēm nogādāti slimnīcā.

Mediķi pagājušajā diennaktī snieguši palīdzību arī vairākiem ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem – Rīgā motocikla un auto sadursmē cietis 26 gadus vecs vīrietis, kurš ar lauztu kāju un galvas traumu nogādāts slimnīcā. Zemgalē 47 gadus vecs vīrietis reibumā nav novaldījis auto un iebraucis purvā, traumējot galvu. Savukārt Vidzemē automašīna notriekusi 19 gadu vecu motorollera vadītāju, kurš nogādāts slimnīcā ar galvas sasitumu un pēdas traumu.

NMPD mediķi pagājušajā diennaktī devušies 1150 izsaukumos, tostarp sniegta palīdzība 203 traumu gadījumos.

Latvijā

Ieinteresētības un degsmes trūkums politiķos steidzamā kārtā meklēt efektīvus risinājumus, kā slēgt mūsu valsts austrumu robežu nelikumīgajiem šķērsot tīkotājiem, vedina domāt, ka arī vismaz tuvākajā laikā asa sižeta filmu cienīgās tā dēvēto migrantu tvarstīšanas tā arī turpināsies. Šo nejēdzību izbeigt var tikai vienā veidā – cieši noslēgt austrumu robežu.

Svarīgākais