Jaunieti sadzeļ aptuveni 20 lapsenes

Vidzemē pagājušajā diennaktī 18 gadu vecu jaunieti sadzēlušas aptuveni 20 lapsenes, aģentūrai BNS pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Meitene pēc lapseņu kodieniem ar nopietnu alerģisku reakciju nogādāta slimnīcā.

Savukārt 51 gadu vecu vīrieti sadzēluši četri irši, arī viņš ar nopietnu alerģisku reakciju nodots mediķu rokās. Irsis sprandā iedzēlis arī kādam trīs gadus vecam bērnam, kurš nogādāts slimnīcā.

Latgalē 50 gadu vecs vīrietis, strādājot garāžā, iedzēris tīrīšanas līdzekli, kas bija ieliets limonādes pudelē. Viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē 46 gadus veca sieviete saindējusies, iedzerot etiķa esenci, viņa ar mutes un kakla gļotādas, gremošanas trakta apdegumiem nogādāta slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī mediķi palīdzējuši arī kādam vīrietim pēc slīkšanas. 62 gadus vecs vīrietis pēc pirts ielēcis ezerā un sācis slīkt. No ūdens viņu izvilka paziņa, mediķi snieguši cietušajam palīdzību un nogādājuši slimnīcā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais