Bruņoto spēku helikopters militāro mācību laikā izglābj kaitbordistu

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters militāro mācību laikā sestdien izglābis pie Mērsraga jūrā iepūstu kaitbordistu.

Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle informēja, ka sestdien ap plkst.15.30 NBS Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju, ka pie Mērsraga jūrā iepūsti divi kaitbordisti, kuri saviem spēkiem netiek krastā.

Uz notikuma vietu tika norīkots Jūras spēku flotiles jaunais patruļkuģis "Skrunda" un par gatavību iesaistīties glābšanas darbos informēja arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikoptera apkalpe, kas tobrīd bija iesaistīta militārajās mācībās "Open Spirit 2011".

Viens no kaitbordistiem krastā tika saviem spēkiem, savukārt otru bruņoto spēku helikoptera apkalpe pacēla uz helikoptera borta un nogādāja krastā.

Cietušais nogādāts slimnīcā.

Savukārt Ventspils novadā, jūrā pie Užavas, aptuveni 500 metru no krasta bija apgāzies ūdensmotocikls, kas aiz sevis vilka gumijas riņķi, un ūdenī atradās trīs cilvēki.

Viens no ūdenī iekritušajiem krastā izpeldēja saviem spēkiem, savukārt pārējos divus drošībā nogādāja Krasta apsardzes kuģis "Astra" sadarbībā ar Valsts robežsardzes kuģi.

Latvijā

No zāļu uzcenojuma reformas pašreizējās redakcijas galvenās labuma guvējas būs globālās farmācijas kompānijas, kuru ietekme un ieguvumi Latvijas zāļu tirgū šīs reformas dēļ tikai palielināsies, norāda Latvijas Zāļu ražotāju asociācija.