Kuivižu ostas rekonstrukcijā investēs 1,713 miljonus latu

Kuivižu ostas rekonstrukcijā plānots investēt 1,713 miljonus latu, aģentūrai BNS pastāstīja Salacgrīvas ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais.

Viņš sacīja, ka darbus plānots sākt šā gada septembrī, bet projektu iecerēts pabeigt līdz nākamā gada jūnijam. "Projekta laikā rekonstruēs 120 metru (m) piekrastes zvejnieku piestātni ar tai klāt pieguļošo teritoriju, izbūvēs komunikācijas, kā arī pievedceļu šai piestātnei. Tādējādi būs vēl viena sakopta un zvejnieku vajadzībām ar mūsdienīgu infrastruktūru aprīkota izbūvēta vieta Latvijā," paskaidroja Īstenais.

Saskaņā ar viņa teikto par projekta "Zvejas kuģu piestātnes un infrastruktūras rekonstrukcija Kuivižu ostā" bankas izvēli kredīta saņemšanai Salacgrīvas ostas valdes sēdē lēma 23.augustā, un tajā valde nolēma izvēlēties "DnB Nord bankas" piedāvājumu.

Projekts tiek realizēts rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.‒2013.gadam aktivitātes "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās" ietvaros.

Salacgrīvas ostā šogad jūlijā pārkrāva 32,3 tūkstošus tonnu kravu, kas ir par 4,4% mazāk nekā pērn šajā laika posmā.

Latvijā ir trīs lielās un septiņas mazās ostas. Salacgrīvas osta pēc kravu apgrozījuma septiņu Latvijas mazo ostu vidū pagājušajā gadā ierindojās trešajā vietā. Salacgrīvas ostā stividorpakalpojumus sniedz divas kompānijas – "Salacgrīvas termināls" un "Salacas termināls" –, ostā ir izbūvētas sešas piestātnes.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais