Uz sēkļa uzskrējušais zvejas kuģis "Kate" nogādāts Rojas ostā

Uz sēkļa uzskrējušais zvejas kuģis "Kate" ceturtdienas pēcpusdienā nogādāts Rojas ostā, un glābšanas darbi ilga vairāk nekā trīs stundas, pavēstīja uzņēmuma AS "PKL Flote" Preses dienests.

Uzņēmuma pārstāvji uzskata, ka glābšanas darbu laiks ir vērtējams kā samērā īss šādai operācijai. "Kate" Rojas ostā nogādāta ar velkoņa "Tom" palīdzību.

Glābšanas darbus uzraudzīja Jūras spēku komanda, kā arī Valsts vides dienests. Uzraugiem ir viss nepieciešamais aprīkojums, lai novērstu avārijas situāciju, kas varētu rasties kuģa vilkšanas procesā.

Jau vēstīts, ka uz sēkļa naktī uz otrdienu netālu no Rojas uzskrēja zvejas kuģis "Kate". Uz kuģa atradās deviņas tonnas degvielas. Saistībā ar to, ka pastāvēja degvielas noplūdes risks, otrdienas vakarā Jūras spēku flotiles kuģi "Klints", "Astra" un "Varonis" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests degvielu nosūknēja.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs sācis izmeklēšanu saistībā ar kuģa "Kate" uzskriešanu uz sēkļa.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais