Pabeigti zvejas kuģa "Kate" glābšanas darbi, naftas noplūdes draudu nav

Glābēji otrdien vakarā veiksmīgi pabeiguši dīzeļdegvielas nosūknēšanu no zvejas kuģa "Kate", kas naktī uzskrēja uz sēkļa pie Kaltenes, aģentūru BNS informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Liene Ulbina.

Nosūknētā degviela tiek transportēta uz Roju, bet notikuma vietā joprojām atrodas Jūras spēku flotiles kuģis "Astra", lai nepieciešamības gadījumā kuģa īpašniekam sniegtu palīdzību. Kuģa "Kate" īpašnieks ir atbildīgs par kuģa tālāko novilkšanu no sēkļa un nogādāšanu ostā.

Līdz pat plkst.17 Jūras spēku flotiles kuģi "Klints", "Astra" un "Varonis" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sūknēja dīzeļdegvielu.

Zviedrijas karakuģis "Sparo" ar ūdenslīdēju komandu, kas Latvijā atrodas, lai piedalītos starptautiskajās militārajās mācībās "Open Spirit 2011", apsekoja kuģi, novērtējot tā tehnisko stāvokli. Krastā atradās gan Jūras spēku flotiles, gan VUGD sauszemes vienības ar mērķi nepieciešamības gadījumā ierobežot noteiktu ūdens zonu.

Jau vēstīts, ka naktī uz sēkļa netālu no Rojas uzskrējis zvejas kuģis "Kate". Tā kā pastāvēja degvielas noplūdes iespēja, tika sasaukta atbildīgo dienestu komiteja, kura lēma, kā novērst esošo situāciju, lai nerastos kaitējums videi.

Uz kuģa bija pieci cilvēki, kurus evakuēja ar jauno patruļkuģi "Skrunda". Uz zvejaskuģa atradās deviņas tonnas ar dīzeļdegvielu.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs sācis izmeklēšanu saistībā ar kuģa "Kate" uzskriešanu uz sēkļa.