Pēc viesuļvētras sociālās mājas remontam Rugāju novadā piešķir 63,9 tūkstošus latu

Valdība otrdien sociālās dzīvojamās mājas jumta un ārsienu remontam Skujetniekos, Rugāju novadā, piešķīra 63,9 tūkstošus latu.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti 63 932 lati.

Skujetnieku ciemā 12.augustā bija spēcīga viesuļvētra, kuras laikā radīti būtiski postījumi iedzīvotāju un Rugāju novada pašvaldības īpašumā esošajiem objektiem. Viesuļvētras laikā nolauzti un izrauti ar saknēm vairāki koki, ēkām norauti jumtu segumi, bojāti skursteņi, norautas ēku gala sienas un pilnībā nopostīta autobusu pietura.

Visbūtiskākie bojājumi viesuļvētras laikā nodarīti 2010.–2011.gadā renovētajai pašvaldības īpašumā esošajai sociālajai dzīvojamajai mājai Liepu ielā 4 – ēkai pilnībā norauts jumta segums, ūdens notekcauruļu sistēma, jumta koka konstrukcijas, dūmvada augšējā daļa piecu metru garumā, kā dēļ spēcīga lietus iedarbībā samirka ārsienu siltinājuma akmens vate un sabojāts apmetums. Atbilstoši sociālās dzīvojamās mājas renovācijas līguma nosacījumiem būvniecības darbu izpildītāja garantijas neattiecas uz nepārvaramas varas gadījumiem vai ārkārtēja rakstura apstākļiem – stihiskām nelaimēm un citiem.

Lai novērstu viesuļvētras radītos postījumus, sociālās dzīvojamās mājas remontam nepieciešami 63,9 tūkstoši latu. Pašvaldībai nepietiek līdzekļu.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais