Naktī uz sēkļa netālu no Rojas uzskrējis zvejas kuģis, iespējama naftas noplūde

Naktī uz sēkļa netālu no Rojas uzskrējis zvejas kuģis "Kate", no kura varētu noplūst dīzeļdegviela. Pagaidām gan ārkārtas situācija nav izsludināta, taču, ņemot vērā, ka noplūdes iespēja pastāv, sasaukta atbildīgo dienestu komiteja, kura lemj par to, kā novērst esošo situāciju, lai kaitējums videi nerastos.

Aizsardzības ministrijas pārstāve Liene Ulbina aģentūru BNS informēja, ka "Kate" uz sēkļa uzskrējusi netālu no Kaltenes, kas atrodas aptuveni deviņus kilometrus no Rojas.

Uz kuģa atradās pieci cilvēki, kas patlaban ir evakuēti.

Palīdzību cietušajam kuģim un tā pasažieriem sniedzis Jūras spēku flotiles jaunais patruļkuģis "Skrunda", kā arī kuģi "Viesturs" un "Imanta", kas patlaban piedalās arī starptautiskajā mīnu meklēšanas un spridzināšanas militārajās mācībās "Open Spirit 2011", kas norisinās Irbes jūras šaurumā. Patlaban notikuma vietā atrodas arī Jūras spēku flotiles kuģis "Klints" ar mērķi novērot pašreizējo situāciju, jo situācija ir diezgan bīstama - uz kuģa atrodas deviņas tonnas ar dīzeļdegvielu, norādīja Ulbina.

Ārkārtas situācija gan nav izsludināta, taču šobrīd Jūras spēku krasta apsardzē sasaukta komiteja, kas sanāk tikai ārkārtas situācijās un kurā piedalās gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra, Jūras administrācijas un Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes pārstāvji, kas lemj par tālāko rīcību, kā novērst esošo situāciju, lai videi nerastos kaitējums.

Notikuma vietā atrodas arī ugunsdzēsēji un Jūras spēku flotiles naftas savākšanas un seku likvidācijas vienības, kuras ir gatavas iesaistīties, ja šāda nepieciešamība radīsies.

Svarīgākais