Dabas muzejā varēs aplūkot 200 tomātu šķirņu

Dabas muzejā tomātu izstādē, ko atklās 24.augustā, būs apmēram 200 tomātu šķirņu, informē Latvijas Dabas muzeja pārstāve Lāsma Vagoliņa.

Izstādē "Tomātu kolekcijas un veselības augu parāde" varēs aplūkot aptuveni 200 šķirņu. Izstāde notiks sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts".

Tajā būs apskatāmas vairākas līdz šim neredzētas podos audzējamas tomātu šķirnes, kas piemērotas arī gaisa dārziem, kā arī dažādu šķirņu paprika, pasaulē asākais pipars "Habanero" un citi, kā arī arbūzi, melones un dažādi ārstniecības augi.

Pirmo reizi izstādē varēs aplūkot jaunās šķirnes, piemēram, "Reise" jeb "Ceļotāju tomātu", "Resno Bocmani", kā arī īpašo tomātu stendu, kas veltīti horoskopu zīmēm, un pircēju jau iecienītās tomātu šķirnes – "Vērša sirdi", "Vidzemes karali", "Lotringas skaistuli", "Dienvidu nakti", "Hurmu", "Mildu", "Jūrmalu" un vēl citas.

Muzejā norādīja, ka izstādē piedalīsies Bražūnu ģimene no dārzniecības "Neslinko", Austra Zaļuma, Jevgeņija Skujeniece, Sarma Zarčinska, Velentīna Narņicka un vēl citi.

Ikviens varēs iegūt profesionālu dārzkopju konsultācijas, uzzināt par dažādu dziedniecības augu labajām īpašībām un iegādāties tomātus. Apmeklētājiem būs pieejams arī "Tomāta" sēklu kolekciju fonds, norādīja muzeja pārstāvji.

Tomātu izstādi Dabas muzejā atklās 24.augustā, un tā ilgs līdz 28.augustam.

Latvijā

Pietiek.com publicēts kompānijas SOAAR vadītāja Renāra Kažuļa raksts, kurā atspoguļota iespējamā valsts līdzekļ izzagšana 30 miljonu apmērā. Firma SOAAR daudzu gadus bez maksas sniegusi vairāku valstī svarīgu procesu, tostarp vēlēšanu tehnoloģiskā nodrošinājuma pakalpojumus.

Svarīgākais