Policijā sākts kriminālprocess par Mārcienas pamatskolā notikušo ugunsgrēku

Notikušais ugunsgrēks Mārcienas pamatskolā mācību procesu neietekmēs, un tuvākajā laikā jumts tiks atjaunots, apliecina Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa.

Pašvaldība sākusi arī kārtot nepieciešamās formalitātes ar apdrošinātājiem, lai iegūtu līdzekļus jumta atjaunošanai. Pagaidām nav zināms, cik varētu izmaksāt jumta atjaunošana.

"Ja skolēni septembra sākumā nevarēs sākt mācības pamatskolas ēkā, mācību process tiks nodrošināts ēkā, kas atrodas blakus pamatskolai. Šajā ēkā atrodas bērnudārzs, bet, tā kā ēka ir renovēta un tās otrais stāvs ir brīvs, mācības varētu notikt tur," klāstīja Stradiņa.

Viņa norādīja, ka ugunsgrēks ir sabojājis tikai jumta konstrukciju, bet telpas un tajās esošās mēbeles tas nav skāris. "Pašlaik tiek vākti gruži, kā arī savākts ūdens, kas nonācis otrā stāva telpās, dzēšot ugunsgrēku, tomēr nedz liesmas, nedz ūdens mēbeles, kā arī datortehniku nav skāris," viņa pastāstīja.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma aģentūrai BNS teica, ka izskanējušo ļaunprātīgas dedzināšanas versiju policija nekomentē, taču ir sākts kriminālprocess un tiks norīkotas ekspertīzes, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus.

Lai arī nereti pirmos iespējamos ugunsgrēka iemeslus min ugunsdzēsēji, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele atzīst, ka šoreiz ugunsdzēsēji versijas nav izvirzījuši.

Mārcienas pamatskolu apmeklē 65 skolēni. Nodegušais jumts tika uzlikts pirms četriem gadiem.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā noticis ugunsgrēks, kur dedzis skolas jumts 450 kvadrātmetru platībā. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Ugunsgrēks izcēlies svētdien īsi pēc pulksten 14, bet pulksten15.44 ugunsdzēsējiem izdevies liesmu izplatību ierobežot, bet pulksten 18.14 ugunsgrēks likvidēts.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais