Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs apsveic Latviju neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtā

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Ježijs Buzeks svētdien apsveica Latviju neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtā, nākot klajā ar sekojošu paziņojumu.

"Mēs šodien svinam Latvijas neatkarības atgūšanas 20.gadskārtu. Es gribu nodot sirsnīgu apsveikumu Latvijas tautai un vislabākos novēlējumus nākamajiem gadiem," teikts Buzeka paziņojumā.

"Latvija ir sasniegusi ļoti daudz, kopš tā atbrīvojās no Padomju Savienības. Latvijas tautas spēks un izturība ir paraugs visiem eiropiešiem. Latvieši ne vien pretojās padomju okupācijai, atguva neatkarību un veiksmīgi pievienojās eiroatlantiskajai kopienai; viņiem arī izdevās pārvarēt dziļāko recesiju, kādu jebkad nācies pārciest kādai ES valstij. Visu latviešu elastība un apņemšanās atbalstīt grūtos, bet nepieciešamos taupības pasākumus var mums šodien kalpot par piemēru, lai tiktu galā ar pašreizējo parādu krīzi dažās citās dalībvalstīs," sacīja Buzeks.

"Es zinu, ka Latvijā vēl arvien nav viegli laiki, bet esmu ļoti pārliecināts, ka pagājušajā gadā atgūtā ekonomikas izaugsme novedīs pie atjaunota stipruma un labklājības. Latviešiem jāzina, ka viņi var rēķināties ar savu Baltijas kaimiņu un visas ES solidaritāti. Mēs kopīgi iznāksim no krīzes stiprāki nekā iepriekš," teica Buzeks.

"Latvija ir daudz sasniegusi tik īsā laikā. Es ļoti priecājos, ka Latvija šodien ir lepna brīvās pasaules locekle. Mūsu Eiropas Savienība ir būvēta uz vērtībām, par kurām latvieši ir veiksmīgi cīnījušies," teikts Buzeka apsveikumā, kas publicēts Eiropas Parlamenta interneta vietnē angļu valodā.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais