Spītējot lietus gāzēm, dziedātāju un dejotāju tūkstoši Mežaparkā gatavojas lielkoncertam

Spītējot lietum, dziedātāju un dejotāju tūkstoši Mežaparkā gatavojas vakara lielkoncertam, novēroja aģentūra BNS.

Jau no deviņiem rītā kopmēģinājumā Mežaparkā pulcējas daudzi tūkstoši dziedātāju un dejotāju, kas gatavojas vakarā gaidāmajam Rīgas svētku lielkoncertam.

Tērpušies krāsainos lietus mētelīšos un gumijas zābakos, bruņojušies ar siltas tējas termosiem, dziedātāji piepildījuši estrādi un slīpē kopdziedāšanas prasmes. Savukārt dejotāji par spīti lietum apzinīgi izpilda horeogrāfu instrukcijas, starplaikos slēpjoties zem lieliem vairogiem, lai nesalītu.

Tā kā gandrīz bez pārtraukuma līst, brīvprātīgie palīgi ar lieliem lietussargiem pūlas pasargāt no samirkšanas virsdiriģentus un komponistus, kuri savas dziesmas atskaņo pie klavierēm, kas novietotas uz īpaši veidotas skatuves.

Mēģinājums Mežaparkā turpināsies līdz pulksten četriem, bet jau no pieciem vakarā estrādes teritorija būs atvērta apmeklētājiem.

Lielkoncerts sāksies plkst.20.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.