KNAB bez priekšnieka nepieciešams arī jauns jurists, izmeklētājs un divu nodaļu vadītāji

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) bez priekšnieka vēl nepieciešams jurists, izmeklētājs un divu nodaļu vadītāji.

KNAB aģentūra BNS noskaidroja, ka birojs izsludinājis konkursu uz vakanto Izmeklēšanas nodaļas izmeklētāja amatu.

Pretendentiem izvirzītas vairākas prasības, piemēram, triju gadu pieredze pirmstiesas izmeklēšanā, divu svešvalodu zināšanas, bet darba pieredze ar korupcijas novēršanu vai apkarošanu saistītā jomā tiks uzskatīta par priekšrocību.

KNAB izsludinājis arī atklātu konkursu uz vakanto Administratīvās nodaļas galvenā speciālista (jurista) amata vietu. Pretendentiem jābūt pieredzei juridiskajā darbā valsts pārvaldē, kas ir ne mazāka par gadu, un pieredze tiesvedības īstenošanā tiks uzskatīta par priekšrocību.

KNAB plānota arī divu nodaļu reorganizācija, jo Valsts kanceleja ir saskaņojusi izmaiņas pašlaik spēkā esošajā KNAB reglamentā.

Plānotās izmaiņas skars tikai Administratīvo nodaļu un Datu uzglabāšanas un analīzes nodaļu. Šīs divas nodaļas tiek reorganizētas, un to vietā, pārdalot funkcijas, tiks izveidotas divas citas nodaļas – Juridiskā un personālvadības nodaļa un Darbības nodrošinājuma nodaļa.

Plānots, ka jaunos nodaļu vadītājus meklēs iekšējā konkursā.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien izsludināja konkursu uz KNAB priekšnieka amatu. Pretendentiem jāpiesakās mēneša laikā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais