Divās KNAB nodaļās plānota reorganizācija

Lai nodrošinātu optimālāku Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu, tajā plānota divu nodaļu reorganizācija, jo Valsts kanceleja ir saskaņojusi izmaiņas pašlaik spēkā esošajā KNAB reglamentā.

KNAB priekšnieka vietniece, pašreizējā biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe norāda, ka premjeram jūlija beigās nodotas saskaņošanai izmaiņas pašlaik spēkā esošajā 2009.gada reglamentā.

Vēstulē premjeram atsaukta iepriekšējā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša iniciatīva ar reglamenta palīdzību veikt plašu KNAB reorganizāciju, ar kuru bija iecerēts KNAB sadalīt pa reģioniem. Pašreizējā reglamentā ierosinātas nelielas administratīvas izmaiņas, kas nekādā gadījumā neatspoguļosies uz pamatfunkcijām – ne uz izmeklēšanas, ne operatīvām, ne uz valsts amatpersonu darbības kontroli, uzsvēra Strīķe.

Plānotās izmaiņas skars tikai Administratīvo nodaļu un Datu uzglabāšanas un analīzes nodaļu. Šīs divas nodaļas tiek reorganizētas, un to vietā, pārdalot funkcijas, tiks izveidotas divas citas nodaļas – Juridiskā un personālvadības nodaļa un Darbības nodrošinājuma nodaļa. Abas nodaļas būs pakļautas KNAB priekšniekam.

Tas nodrošinās optimālāku KNAB darbu, taču nemainīsies ne darbinieku skaits, ne nodaļas vadītāju skaits un tas neatstās iespaidu arī uz KNAB budžetu. Pirms premjera informēšanas plānotās izmaiņas ir saskaņotas biroja padomē un ar KNAB arodbiedrību.

Plānots, ka jaunos nodaļu vadītājus meklēs iekšējā konkursā. "Tas būtu tikai loģiski, ja par KNAB nodaļu vadītājiem kļūst KNAB darbinieki," paskaidroja Strīķe.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai BNS pastāstīja, ka grozījumus spēkā esošajā reglamentā Valsts kanceleja augusta sākumā saskaņojusi ar atrunu, ka tiks ņemti vērā Valsts kancelejas atzinumā minētie labojumi un precizējumi, kas vairāk ir tehniska rakstura.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais