Karavīri varēs saņemt pārcelšanās pabalstu par dzīvesvietas maiņu dienesta interesēs

Karavīri varēs saņemt pārcelšanās pabalstu par dzīvesvietas maiņu dienesta interesēs, otrdien nolēma valdība.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūru BNS informēja, ka valdībā apstiprinātais noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā karavīram piešķir un izmaksā pārcelšanās pabalstu, ja karavīra pieņemšana profesionālajā dienestā vai pārvietošana dienesta interesēs ir saistīta ar dzīvesvietas maiņu uz citu Latvijas teritoriju.

Karavīrs varēs pieteikties saņemt pārcelšanās pabalstu divu mēnešu laikā pēc dzīvesvietas maiņas, iesniedzot iesniegumu, kurā norādīs nepieciešamās ziņas par karavīra un viņa ģimenes locekļu dzīvesvietas maiņu un viņu savstarpējo radniecību.

Karavīrs uz pārcelšanās pabalstu varēs pretendēt tikai gadījumos, ja pārcelšanās fakts būs noticis divu gadu termiņā pēc pieņemšanas profesionālajā dienestā vai pārvietošanas dienesta interesēs, lai nodrošinātu pabalsta izmaksāšanu kā kompensāciju par dzīvesvietas maiņu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)