Robežsargi nedēļas nogalē aizturējuši 20 miljonus kontrabandas cigarešu

Sadarbojoties robežsardzei, muitai un drošības policijai, nedēļas nogalē novērsta vairāk kā 20 miljonu kontrabandas cigarešu ievešana valstī, inform Valsts robežsardzes (VRS) pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

12.augustā VRS amatpersonas sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes darbiniekiem Rīgas brīvostā atklāja 8 990 000 cigarešu bez akcīzes markām.

Robežsargi un muitnieki Rīgas brīvostā, "Baltic Conteiner Terminal" teritorijā, pārbaudīja konteineru, kur saskaņā ar dokumentiem bija jāatrodas keramikas flīzēm. Atklājās, ka tā priekšpusē uz nestandarta koka paletēm atrodas keramiskās flīzes, aiz kurām saskatāmas kartona kastes. Atverot vienu kasti, konstatētas cigaretes bez akcīzes markām. Kopumā tika izņemtas un nodotas muitas amatpersonām 6,99 miljoni "JIN LING" un divi miljoni "Winston Ultra Light" cigarešu. Uzsākta administratīvā lietvedība.

Savukārt 13.augustā Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi, veicot Drošības policijas rīcībā esošas informācijas pārbaudi, novirzīja padziļinātai pārbaudei Krievijas pilsoņa vadīto kravas automašīnu "DAF" ar piekabi. Padziļinātas pārbaudes rezultātā muitas darbinieki atklāja, ka kravas vilcēja "DAF" piekabe bija piekrauta pilna ar nezināmas izcelsmes cigaretēm bez akcīzes markām - kopumā aptuveni 11 miljoniem kontrabandas cigarešu. Uzsākta administratīvā lietvedība.

Abos minētajos gadījumos aizturētās cigaretes, visdrīzāk, bija paredzēts realizēt Eiropas Savienības nelegālajā tirgū.

13.augustā nelikumīgus cigarešu pārvietošanas gadījumus novērsa arī Viļakas pārvaldes Lavošnieku un Pededzes robežapsardzības nodaļu robežsargi. Abos gadījumos apmēram 300 metru attālumā no valsts robežas kopā izņemtas 189 980 cigaretes ar Krievijas akcīzes marķējumu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais