PR aģentūra piedāvājusi uzlabot policistu tēlu ar pozitīvām publikācijām medijos

Uzņēmums "Baltijas komunikāciju centrs" (BKC), kas sniedz konsultācijas partijai "Vienotība", neilgi pēc traģiskās Jēkabpils apšaudes šā gada sākumā toreizējai iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei ("Vienotība") piedāvājis par noteiktu summu uzlabot policistu tēlu ar pozitīvām publikācijām redzamākajos Latvijas medijos, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Mūrniece laikrakstam nodevusi saraksti ar BKC, norādot, ka "tagad, skatoties no malas, tā ir nopietna diskusija reklāmas, politiķu un žurnālistu starpā". Tā esot sākusies februārī, kad Mūrniece pēc Jēkabpils gadījuma meklējusi sev preses sekretāru. Viena no amata kandidātēm bijusi BKC projektu vadītāja Marta Krivade, kura arī parakstījusies zem ministrijai izteiktā piedāvājuma kā projektu vadītāja.

Krivade "Dienai" skaidrojusi, ka piedāvājumā esot tikai "iezīmētas" aptuvenās tēmas un mediji, kuriem tās interesētu, taču BKC līgumos ar klientiem negarantējot, ka publicitātes plāns tiks izpildīts visās detaļās. Pašā piedāvājumā gan šāda detaļa nav minēta, tieši otrādi – uzsvērts "mēs garantējam", norāda laikraksts.

"Mums vienkārši nebija tādu līdzekļu. Šobrīd, uz to visu atskatoties, es arī saprotu, ka patiesībā PR aģentūras ar šādiem piedāvājumiem pazemo visus Latvijas žurnālistus," par iemesliem, kādēļ aprāvās sarakste ar BKC un netika noslēgts līgums, norādījusi Mūrniece.

Savukārt Krivadei ir cits skaidrojums – viņi neesot vēlējušies veidot "melno PR kampaņu" pret "Vienotības" biedriem – Andri Gobiņu un Saeimas deputāti Rasmu Kārkliņu, par ko devusi mājienu Mūrniece. Viņa martā Krivadei pārsūtījusi 10.Saeimas pirmsvēlēšanu periodā Gobiņa izplatīto vēstuli, kurā viņš mudināja balsot par Kārkliņu un no saraksta svītrot Mūrnieci, un vaicājusi: "Vai ir idejas, ko var ar to izdarīt?"

Mūrniece šādu rīcību neslēpj, gan sakot, ka nebija minējusi konkrētu cilvēku, pret kuru vajadzētu vērst negatīvu publicitāti, un uzdevusi šo jautājumu, lai redzētu BKC reakciju. Viņa arī norāda, ka Gobiņa vēstule satraucot joprojām. "Nav pareizi cilvēkam, kuram ir ietekme sabiedriskajās organizācijās, tā rīkoties," skaidro eksministre, noliedzot, ka šim apstāklim būt sakars ar līgumu neslēgšanu.

Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane, komentējot piedāvājumu, norādījusi, ka valsts budžeta līdzekļu novirzīšana savas institūcijas slavināšanai vai pašmērķīgai pozitīvā tēla veidošanai nav pieļaujama.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais