Svētdien saule gaisu sasildīs līdz +27 grādiem

Svētdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem.

Naktī uz svētdienu būs daļēji apmācies laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Dažviet sabiezēs migla, pūtīs lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Gaiss atdzisīs līdz +12..+16 grādiem.

Arī dienā vietām īslaicīgi līs, pēcpusdienā un vakarā negaisa laikā dažviet iespējamas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, arī krusa. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss (naktī un no rīta 20% varbūtība, svētdienas vakarā - 50%). Pūtīs neliels austrumu vējš. Gaisa temperatūra agrā rītā pazemināsies līdz +15 grādiem, dienas gaitā saule gaisu sakarsēs līdz +26..+27 grādiem.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.