Brāļus Kokarus 90. jubilejā LTV sveiks ar īpašu programmu

Latvijas Televīzija ar īpašu programmu 90 gadu jubilejā sveiks dvīņubrāļus diriģentus Imantu un Gido Kokarus, informē LTV pārstāve Ieviņa Ancena.

17.augustā plkst.21.25 LTV1 būs skatāms diriģentiem veltīts raidījuma "100 g kultūras" speciālizlaidums, savukārt plkst.22.25 skatītājiem tiks piedāvāta pirms 33 gadiem Rīgas kinostudijā tapusī filma "Brāļi Kokari", kuras režisors ir Juris Podnieks.

20.augustā plkst.14.30 skatītāju vērtējumam tiks nodots pašu diriģentu veidotais muzikālais pašportrets "Dziesmas leģionāri". Tajā viņi iekļāvuši savus spilgtākos muzikālos priekšnesumus visa mūža garumā, kuros neviļus spilgti iezīmējas arī dažādu pagājušā gadsimta vēstures posmu noskaņas notikumos un cilvēkos.

Brāļi Kokari dubultjubilejā tiks sumināti arī lielkoncertā "Meistars. Dziesma. Leģenda", kas skanēs Rīgas svētku kulminācijā Mežaparkā 20.augustā. Koncerta translācija LTV1 ēterā būs no plkst.21.15.

Rīgas 810.jubilejai veltītais svētku lielkoncerts pulcēs 7000 kora dziedātāju, dejotāju un pūtēju orķestru mūziķu no visas Latvijas, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā himna latviešu dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus – diriģentus un komponistus.

Koncertā varēs dzirdēt gan publikas iemīļotu tradicionālo dziesmu svētku repertuāru vispārējo dziesmu svētku virsdiriģentu vadībā, gan īpašu svētku programmu, kuru piedāvās meistari – deviņi diriģenti, iestudējot deviņu komponistu dziesmas korim un veidojot deviņu meistaru radošos tandēmus: Valts Pūce un Mārtiņš Klišāns; Jānis Lūsēns un Andris Veismanis; Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss; Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš; Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis; Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece; Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags; Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava; Imants Kalniņš un Aira Birziņa.

Svarīgākais