Tiesībsargs izveidojis konsultatīvo padomi izglītības pieejamības izvērtēšanai

Tiesībsargs izveidojis konsultatīvo padomi izglītības pieejamības izvērtēšanai, kuras mērķis ir izstrādāt priekšlikumus par jautājumiem, kas saistīti ar Satversmē valsts garantēto izglītības pieejamību.

Tiesībsarga konsultante komunikācijas jautājumos Ruta Siliņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir apzināt ekspertu viedokli un izstrādāt priekšlikumus par jautājumiem, kas saistīti ar Satversmē valsts garantēto izglītības pieejamību.

"Konsultatīvā padome izglītības pieejamību skatīs arī vienlīdzības, mācību līdzekļu un pamatizglītības obligātuma nodrošinājuma aspektā," norādīja Siliņa.

Konsultatīvajā padomē dalību apstiprinājis Latvijas Vecāku apvienības "VISI" pārstāvis Kārlis Boldiševics, Ineta Ielīte no Latvijas Bērnu foruma, Vaira Vucāne no Latvijas Bērnu fonda, Marija Golubeva no sabiedriskās politikas centra "Providus", "Ziedot.lv" pārstāve Rūta Dimanta, biedrības "Jauniešu konsultācijas" pārstāvis Jānis Logins.

Tāpat padomē sola darboties Gunta Kraģe no biedrības "Viens otram", Andrejs Mūrnieks no Latvijas Pedagogu domes, Jēkabs Juražs no Rīgas Skolēnu domes un Aivars Borovkovs no Latvijas Juristu biedrības.

Konsultatīvās padomes par izglītības pieejamību pirmā sēde plānota 19.augustā.

Svarīgākais