ZZS sola pasargāt Latviju no ģenētiski modificētiem organismiem un kodolenerģijas

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savā priekšvēlēšanu programmā sola pasargāt Latviju no ģenētiski modificētiem organismiem un kodolenerģijas. Par vienu no galvenajiem uzdevumiem turpmāko triju gadu laikā Saeimā un valdībā ZZS uzskata arī pensiju un sociālo pabalstu palielināšanu, palielinoties inflācijai.

ZZS ceturtdien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtajā četrtūkstoš zīmju programmā sacīts, ka viens no galvenajiem uzdevumiem sabiedrības attīstības un sociālajā jomā būs, palielinoties inflācijai, palielināt pensijas un sociālos pabalstus. Programma paredz arī pilnveidot un attīstīt valsts sociālā atbalsta sistēmu, kā arī nodrošināt efektīvu bezmaksas neatliekamo palīdzību un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību visos reģionos.

Savienība par uzdevumu uzskata Latvijas lauku produkcijas starptautiskās konkurētspējas palielināšanu, vienlaicīgi atbalstot arī bioloģisko saimniekošanu. Programmā solīts iestāties par Latvijas novadus, pilsētu un apdzīvotu vietu savienošanu ar kvalitatīviem autoceļiem, kā arī Eiropas Savienības (ES) līmenī panākt godīgu konkurenci un līdztiesīgu tiešo maksājumu sistēmu Latvijas zemniekiem.

ZZS programma arī paredz izveidot apriņķu pašvaldības, piešķirt pašvaldībām likumprojektu iesniegšanas tiesības un ļaut tām pašām lemt par ES finanšu līdzekļu izlietošanu.

Izglītības jomā ZZS sola paaugstināt profesionālās izglītības prestižu un kvalitāti, kā arī nepieļaut budžeta vietu likvidēšanu augstskolās. Kā uzdevums minēts arī veicināt sabiedrības iesaistīšanos sporta aktivitātēs.

Tostarp ZZS sola gādāt par profesionālās mākslas pieejamību visos reģionos.

Vides jomā programma paredz veidot Latviju par zaļāko valsti pasaulē, lai Latvijas daba un tās daudzveidība ir tās bagātība, nevis apgrūtinājums, sacīts programmā. ZZS sola pasargāt Latviju no ģenētiski modificētiem organismiem un kodolenerģijas, bet atbalstīt atjaunojamo enerģijas veidu izmantošanu un videi draudzīgu transportu, kā arī samazināt nodokļus vietējiem atjaunojamiem energoresursiem, tā veicinot to daļas palielināšanu enerģētikā.

ZZS politiskās darbības programma turpmākajiem trim gadiem arī paredz pastiprināt policijas un zemessardzes sadarbību sabiedriskās kārtības uzturēšanā Latvijas laukos.