Osnačs veiksmīgi pārcietis operāciju, veselības stāvoklis uzlabojas

Latvijas džudists Vladimirs Osnačs, kurš aizvadītajā nedēļā cieta smagā autokatastrofā, šīsnedēļas sākumā veiksmīgi pārcietis operāciju un viņa veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojas, portālam Sportacentrs.com atklāja sportista treneris un tēvs Aleksandrs Osnačs.

"Pirmdien notikusī operācija bija veiksmīga. Gūžas kauls bija nevis vienkārši lūzis, tas pat bija nedaudz sadrumstalots, nācās likt to kopā. Ārsti, kas operāciju veica, teica, ka viss noritējis labi," Sportacentrs.com pastāstīja Osnačs. "Tagad Vladimirs atrodas pēcoperācijas nodaļā, bet jau šodien tiks pārvests uz palātu. Vakar viņš jau normāli runāja, pamazām atgūstas, var redzēt, ka ar katru dienu jūtas arvien labāk. Tas ļauj ar optimismu skatīties nākotnē. Vladimiram ir neliela temperatūra, bet tas pēc operācijas ir normāli, viss ir normas robežās. "

Sportista tēvs arī piebilda, ka ārsti cītīgi seko tam, kādā situācijā šobrīd ir galva un plaušas, kas arī cieta negadījumā. Tiklīdz būs skaidrs, ka Vladimira veselības stāvoklis ļauj viņam lidot, viņš tiks transportēts uz Latviju, kur turpināsies ārstniecības kurss. Visticamāk, tas notiks pēc 22.augusta.

"Ar Latvijas Olimpisko komiteju risināsim jautājumu, uz kuru ārstniecības iestādi viņi vislabāk sūtīt. Divus mēnešus kājai būs nepieciešams pilnīgs miers, nedrīkstēs būt slodzes. Tikai gulēšana, nekādas staigāšanas. Pēc tam lēnām tiks sākta rehabilitācija, kas notiks Vaivaros vai Jaunķemeros. "

Svarīgākais