Pēc negaisa Kurzemē un Zemgalē bez elektrības nepilns tūkstotis mājsaimniecību

Svētdien plkst.20 bez elektrības Latvijā bija 3347 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klienti, liecina elektroapgādes atslēgumu karte.

Svētdienas vakarā plkst.21 bez elektrības Kurzemē un Zemgalē bija nepilns tūkstotis Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte.

Stundu iepriekš bez elektrības Kurzemē bija vairāk nekā trīs tūkstoši mājsaimniecību. Avārijas atslēgumi reģistrēti galvenokārt Kuldīgas, Priekules, Skrundas un Tērvetes novadā.

Kurzemi kopš vēlas pēcpusdienas šķērsoja lietusgāzes, vietām plosījās pērkona negaiss, kas vakarā sasniedza Zemgali. Elektroapgādes traucējumus izraisījuši zibens spērieni un stipru vēja brāzmu lauzti koki.

Naktī uz pirmdienu valsts lielākajā daļā palaikam līs, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes. Lielākais nokrišņu daudzums gaidāms pirmdien no rīta un līdz dienas vidum valsts austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņus nes aukstā atmosfēras fronte, kas no rietumiem šķērso Latviju, tādēļ jau pirmdien laiks būs par 4-7 grādiem vēsāks. Svētdien gaiss sakarsa līdz +26..+29 grādiem, vienīgi Kolkā nebija siltāks par +23 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.