Jūrā pie Kolkas bākas nogrimis katamarāns

Jūrā trīs kilometru attālumā no Kolkas bākas sestdienas vakarā nogrimis katamarāns, uz kura atradās trīs cilvēki, kurus uzņēma tuvumā esošais kuģis, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Jūras spēki arī aicinājuši kuģotājus būt sevišķi vērīgiem un uzmanīgiem, jo nogrimušais katamarāns atrodas tuvu kuģošanas ceļam.

Pēc ministrijas Preses centra sniegtās informācijas, sestdien ap plkst.19 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs Rīgā (MRCC Riga) saņēma informāciju par katamarāna nogrimšanu Kolkas rajonā un trīs cilvēku atrašanos ūdenī - katamarāns bija apgāzies un nogrimis aptuveni trīs kilometrus no Kolkas bākas.

Uz notikuma vietu tika norīkots Jūras spēku flotiles dežūrējošais kuģis KA-14, kā arī par notikušo informēti notikuma vietai tuvumā esošie kuģi.

Neilgi pēc tam nelaimē nokļuvušos cilvēkus - divus vīriešus un vienu sievieti - uz borta uzņēma kuģis, kurš atradās triju jūras jūdžu attālumā no katamarāna nogrimšanas vietas un personu meklēšanai bija nosūtījis glābšanas laivu.

Lai katamarāna apkalpi nogādātu krastā, no Rīgas pretim kuģim devās Jūras spēku flotiles kuģis "Klints".

Ministrijas Preses centrs apstiprināja, ka šonakt, 7.augustā, kuģis "Klints" krastā Rīgā nogādāja un nodeva mediķu rīcībā trīs nogrimuša katamarāna apkalpes locekļus, kurus negadījuma vietā uz borta bija uzņēmis kāds zem Nīderlandes karoga garāmejošs kuģis.

Jūras spēki aicina kuģotājus būt sevišķi vērīgiem un uzmanīgiem, jo nogrimušais katamarāns atrodas tuvu kuģošanas ceļam. Neskaidrību gadījumā jāsazinās ar koordinācijas centru Rīgā.

Svarīgākais