Biškopības biedrība: laika apstākļi Latvijā medus ienesumam ir labvēlīgi

Laika apstākļi Latvijā medus ienesumam pašlaik ir labvēlīgi, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) izpilddirektore Rita Barbuševica.

Viņa norādīja, ka pagaidām laika apstākļi medus ienesumam ir labvēlīgi un būtiskas izmaiņas nav novērotas. "Pavasarī bija labvēlīgi laika apstākļi, pēc tam bija mazs klusuma brīdis, un tagad atkal viss ir nostājies savās vietās," paskaidroja izpilddirektore.

Pēc Barbuševicas teiktā, medus cenas ir robežās no 3,50 latiem līdz astoņiem latiem par kilogramu. "Medus cenas ir atkarīgas no reģiona, kurā pārdod medu, un medus veida," viņa sacīja.

Tāpat viņa atzina, ka arī pieprasījums pēc medus nav mainījies. "Pieprasījums ir stabils, tāds pats kā citus gadus. Pieprasījums katru gadu pieaug rudenī un ap Ziemassvētku laiku," informēja LBB izpilddirektore.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno 1731 biedru – lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais