Zārka vilcēji sestdien pēcpusdienā cer sasniegt lidostu

Savdabīgās akcijas īstenotāji, kas kājām mēro ceļu no Liepājas uz Rīgu, velkot līdzi koka zārku, jau sestdienas pēcpusdienā cer sasniegt lidostu.

Viens no akcijas rīkotājiem Dainis Ozoliņš ziņu aģentūrai BNS pa telefonu pastāstīja, ka pašlaik viņi atrodas sešu septiņu kilometru attālumā no Rīgas apvedceļa. Viņš prognozēja, ka Rīgas lidostu viņi varētu sasniegt ap pieciem pēcpusdienā.

Zārks tikšot ienests lidostas centrālajā ēkā, lai tādējādi paustu savu attieksmi pret tiem iedzīvotājiem, kas Latviju pamet labākas dzīves meklējumos.

"Lidostā taisīsim performanci. Paņemsim elementus no bēru ceremonijas. Mūzikas nebūs, jo neviens mūziķis neatsaucās aicinājumam pievienoties. Palīdzēt ar ēdienu ir gatavi, bet uz citām lietām nē. Bailīgi," minēja Ozoliņš.

Zārks lidostā netikšot atstāts, bet pēc akcijas beigām, ņemts līdzi. "Vedīsim līdzi, lai vēl citiem mērķiem var izmantot," viņš norādīja.

Abus akcijas rīkotājus Rīgā sagaidīšot draugi. Viņi palīdzēs vīriešiem nokļūt līdz Jūrmalai, taču mājupceļš tikšot pieveikts stopojot.

Jau vēstīts, ka šo akciju īsteno mākslinieks Ozoliņš un viņa domubiedrs Edgars Rozentāls. Viņi, protestējot pret izbraucējiem, kuri dodas darbā uz ārzemēm, no pirmdienas kājām mēro ceļu no Liepājas uz Rīgas lidostu, līdzi velkot zārku.

Tāpat jau ziņots, ka portāla "Baltic-Ireland.ie" galvenā redaktore Laima Ozola aģentūrai BNS iepriekš pauda viedokli, ka zārka vilcēju akcijas jēga ir grūti saprotama.

"Es pilnīgi un galīgi nesaprotu šīs akcijas jēgu. Minētie kungi protestē pret sekām, kamēr man liekas, ja nu protestē, tad tas jādara pret cēloņiem," uzskata portāla vadītāja.

Viņasprāt, protesta akcijas jāvērš pret zemo dzīves līmeni Latvijā, arī bezdarbu.

Portāls "Baltic-Ireland.ie" ir interneta vietne latviešiem Īrijā, kā arī viņu radiem, draugiem un paziņām Latvijā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais