Jūrmalas pludmalē par atpūtnieku drošību gādā 32 glābēji

© Publicitātes foto

Jūrmalas pludmalē par glābēju drošību patlaban gādā 32 glābēji, viņu pārraudzībā atrodas 32 kilometrus gara krasta līnija, informēja pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Viņš pastāstīja, ka Jūrmalas pludmalē darbojas 32 glābēji septiņās glābšanas stacijās un katras glābšanas stacijas pārraudzībā atrodas 1200 metru krasta teritorijas. Ciekurs uzsvēra, ka šāda platība ir optimālākā, lai attiecīgās glābšanas stacijas darbinieki varētu operatīvi reaģēt uz kādu atgadījušos nelaimi.

Pašlaik glābēju rīcība ir septiņas motorizētas laivas, divi kvadricikli un divi ūdensmotocikli, kā arī 20 jūras radiostacijas, apskaņošanas sistēmas un citas glābšanas darbiem nepieciešamās iekārtas.

Ņemot vērā glābēju daudzumu, pašlaik tehnikas ir pietiekami, lai varētu nodrošināt glābēju kvalitatīvu darbu, atzina Ciekurs. Vienlaikus gan viņš uzsvēra, ka saistībā ar to, ka glābēju pārraudzībā atrodas 32 kilometrus gara krasta līnija, būtu nepieciešams vairāk darbinieku, bet tam neesot līdzekļu.

Jau vēstīts, ka Jūrmalā darbu sākusi jauna mobilā glābšanas stacija, kas atrodas starp Dzintaru un Majoru pludmalēm, līdz ar to Jūrmalas pludmalē atrodas septiņas glābšanas stacijas.

Jaunā glābšanas stacija iegādāta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, kas saņemts, Jūrmalas pilsētas domei līdz ar divām Igaunijas un trim Latvijas pašvaldībām piedaloties Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas jūras reģionā" – "Beach Hopping".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.