Pļaviņās par akmeņu likšanu uz dzelzceļa sliedēm aizturēti trīs bērni

Valsts policijas (VP) otrdien Pļaviņās aizturējusi trīs bērnus par akmeņu likšanu uz dzelzceļa sliedēm.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka policija vakarā saņēma informāciju, ka netālu no Pļaviņu novada ģimnāzijas trīs bērni uz dzelzceļa sliedēm liek akmeņus.

Policijai ieradoties notikuma vietā, trīs bērni metās bēgt, taču netālu no notikuma vietas aizturēti. Tie izrādījās desmit gadus veca meitene, kā arī deviņus un desmit gadus veci puikas.

Ņemot vērā to, ka bērni nav sasnieguši noteikto vecumu, no kura iestājas administratīvā atbildība, policijā pret šo bērnu vecākiem ir uzsākta lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par to var sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu līdz simt latiem.

Jau ziņots, ka Jelgavā jūlija vidū pagaidām nezināms ļaundaris uz dzelzceļa sliedēm aptuveni simts metru garumā novietojis akmeņus.

Novietojot dažādus priekšmetus uz sliedēm, nopietnākās sekas var būt vilciena noskriešana no sliedēm. Priekšmeti var bojāt arī riteņus, kuru atjaunošana prasa prāvus līdzekļus.

Krimināllikumā ir paredzēta atbildība par dzelzceļa transportlīdzekļu bojāšanu. Ja šādas darbības dēļ iestājušās smagas sekas, par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz piecpadsmit gadiem.

Svarīgākais