Zārka vilcēji no Liepājas tikuši pie somas ar pārtiku

Zārka vilcēji pašlaik atrodas aptuveni 100 kilometru no sava galamērķa, un kāds nezināms labdaris viņiem ceļā iedāvinājis somu ar pārtiku, kuras pietikšot līdz sestdienai, kad plānots nonākt Rīgas lidostā, aģentūrai BNS pastāstīja viens no zārka vilcējiem Dainis Ozoliņš.

Viņš norādīja, ka trešdien kāds nezināms labdaris Brocēnos viņiem iedevis kolas pudeli, jo vairāk nekā līdzi viņam neesot bijis, tomēr vēlāk viņš atgriezies un abiem zārka vilcējiem iedevis somu ar pārtiku – maizi, cīsiņus, ūdeni, ar kuru varētu pietiek līdz sestdienai.

Zārka vilcēji pārsvarā saņemot pozitīvas atsauksmes no garāmbraucējiem un vietējiem iedzīvotājiem, tomēr vakar viņi piedzīvojuši arī negatīvu attieksmi no kāda iereibuša vīrieša atpūtas vietā "Oāze".

"Kad atpūtāmies "Oāzē", pie mums pienāca kāds dīvains iereibis vīrietis, kurš mums pārmeta mūsu aktivitātes. Vienu brīdi bijām sabijušies, tomēr viss beidzās labi," atzina Ozoliņš.

Aktīvists arī sacīja, ka viņiem ir nepieciešamie policijas un citu dienestu tālruņa numuri, pa uz kuriem zvanīt, ja atgadās kāda liksta.

Tāpat zārka vilcējs klāstīja, ka viņa ceļabiedram Edgaram Rozentālam joprojām raizes rada iekaisušās kājas, tomēr pašlaik brūces ir apstrādātas, kā arī lietots viens no tautas medicīnas līdzekļiem – ceļmallapa.

Abi zārka vilcēji nakti aizvadījuši pļavā aptuveni desmit kilometru aiz Brocēniem.

Ozoliņš teica, ka pašsajūta ir pacilājoša un, spriežot pēc apkārtējo attieksmes, akcijai būs redzams rezultāts.

Jau vēstīts, ka abi vīrieši pirmdien sāka savdabīgu protesta akciju – viņi no Liepājas velk uz Rīgas lidostu zārku, lai protestētu pret iedzīvotājiem, kuri emigrē no valsts.

Ozoliņš informēja, ka akcija sākās Liepājas autoostā. Viņi no Liepājas uz Rīgas lidostu iet kājām, ratiņos velkot līdzi koka zārku. Tajā ievietota pārtika, ģitāra un viss ceļam nepieciešamais.

Mākslinieks uzsvēra, ka šādi viņi protestē pret izbraucējiem, kuri, emigrējot no Latvijas, bezatbildīgi izturas pret valsti un tautu. "Mēs apbērēsim Latvijas nākotni," paziņoja Ozoliņš.

Galamērķī iecerēts rīkot bēru ceremoniju un atskaņot bēru maršu.

Svarīgākais