Ūdens līmenis turpina paaugstināties Abavā un Bērzē

Ciecerē un Ventā pagājušajā diennaktī ūdens līmenis pazeminājās, bet Abavā un Bērzē turpinājās ūdens līmeņa pieaugums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis svētdien paaugstinājās vēl par 28 centimetriem (cm), pagājušajā naktī - vairs tikai par vienu centimetru, sasniedzot 427 cm atzīmi, kas ir gandrīz tikpat daudz, cik šā gada sākumā palu maksimuma laikā.

Abavā pie Rendas ūdens līmenis pagājušajā diennaktī kāpis par 25 cm, tomēr tas nesasniedz gada sākumā reģistrēto maksimālo atzīmi. Abavas pietekā Imulā pie Pilskalniem ūdens līmenis pazeminājies par 20 cm, bet joprojām ir par metru augstāks nekā palu laikā gada sākumā.

Ciecerē pie Pakuļu HES, kas atrodas aptuveni 13 kilometru uz rietumiem no Saldus, ūdens līmenis svētdien pazeminājās par 67 cm, bet pagājušajā naktī nolijušā lietus dēļ ūdens līmeņa krišanās pirmdienas rītā apstājusies.

Ventā pie Kuldīgas ūdens līmenis diennakts laikā pazeminājies par 52 cm, pagājušajā naktī sākusies lēna līmeņa krišanās arī Ventas lejtecē.

Citās Latvijas upēs pārsvarā vērojamas vien nelielas līmeņa svārstības, ūdens temperatūra saglabājas +17..+23 grādu robežās.

Svarīgākais