Liepājas - Rīgas šosejas posms starp Saldu un Brocēniem joprojām satiksmei slēgts

Liepājas – Rīgas šosejas posms starp Saldu un Brocēniem, kur plūdu dēļ izskalots asfalts un izveidojies nogruvums, transporta satiksmei joprojām ir slēgts un transporta kustība novirzīta caur Saldus pilsētu.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes komandierisAndrejs Beļakovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi” sniegto informāciju, remontdarbi šajā šosejas posmā varētu sākties pirmdien, ja būs labvēlīgi laika apstākļi.

Viņš atzina, ka minētajam autoceļa posmam nepieciešami nopietni remontdarbi.

VUGD pārstāvis arī pastāstīja, ka situācija Saldū un Brocēnos sestdien ir krietni uzlabojusies un ūdens līmenis ir krities. Neviens Saldus novada iedzīvotājs šobrīd nav atrauts no ārpasaules, līdz ar to operatīvajiem dienestiem nav jāorganizē pārtikas vai ūdens piegāde. „Ne visām dzīvojamām vietām var piebraukt ar transportu, taču var piekļūt, ejot kājām”, pastāstīja Beļakovs.

Daudzi iedzīvotāji vēršas pie VUGD ar lūgumu izsūknēt ūdeni no namu pagrabiem. Taču Beļakovs norādīja, ka VUGD atsaucas tikai uz tādiem izsaukumiem, kur var izveidoties bīstama situācija, piemēram, ja māju pagrabos ir elektrosadales skapji.

Tāpat iedzīvotāji vēršas pie glābšanas dienesta, lai tas konstatē, ka viņu nami ir applūduši. Iedzīvotājiem tas nepieciešams, lai vērstos pie apdrošinātājiem vai arī pēc palīdzības sociālajā dienestā.

„Skats, kas piektdien pavērās Saldū bija ārkārtējs, taču tagad situācija ir kontrolējama,” sacīja VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris.

Jau ziņots, ka Saldū stipro lietusgāžu dēļ piektdien applūdušas vairākas mājas, bet uz Rīgas–Liepājas šosejas starp Saldu un Brocēniem ir izskalots asfalts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.