Plūdu dēļ kavējas pasta piegāde

Sakarā ar lietusūdeņu izraisītajiem plūdiem atsevišķos Saldus rajonos pasta piegāde pilsētas iedzīvotājiem ir apgrūtināta un vairākās vietās kavēsies, informē VAS "Latvijas Pasts" Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Uzņēmums atzina, ka ir pilsētas daļas, kur plūdu dēļ pagaidām piekļūt nav iespējams.

"Pastnieki ir apņēmības pilni doties tik tālu, cik tas fiziski ir iespējams, taču ir ielas un pat atsevišķu māju pirmie stāvi, kas ir applūduši," uzsvēra "Latvijas Pasta" Saldus, Liepājas un Kuldīgas pasta tīkla daļas vadītāja Marika Lange.

Patlaban ir noteikti zināms, ka piegāde tiks kavēta Brīvības, Druvas, Ziemeļu, Meža un Ezera ielas rajonos. Taču situācija pilsētā ir smaga un mainās ik brīdi, norādīja uzņēmums.

"Ļoti ceram uz klientu sapratni, un korespondenci piegādāsim, tiklīdz situācija normalizēsies," paziņoja Lange.

Jau vēstīts, ka Saldū stipro lietusgāžu dēļ applūdušas vairākas mājas, tomēr situācija pamazām normalizējas, ūdens tiek atsūknēts un ziņas par iespējamo ārkārtas stāvokli pilsētā ir pārspīlētas. To aģentūrai BNS apliecināja Saldus izpilddirektora pienākumu izpildītājs Zigurds Zabludovskis.

Viņš sacīja, ka lietus lijis jau kopš ceturtdienas vakara un visu nakti, tādēļ pilsētas zemākajās vietās ūdens ir uzkrājies. Taču patlaban situācija tiek kontrolēta, iesaistoties gan ugunsdzēsējiem, gan palīgiem no apkārtējiem pagastiem, tiek atsūknēts ūdens, dīķos atvērtas slūžas un ūdens arī pats pamazām sasūcas zemē. Līdz ar to situācija normalizējas un par ārkārtas stāvokli pilsētā nav runas.

Zemākajās pilsētas vietās gan applūduši vairāku māju pirmie stāvi, tur atvienota elektrība. Tomēr cilvēki ar mantām no šīm mājām evakuēti nav.

Ar Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu piektdienas rītā sazinājies arī iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību. Taču Rassa uzsvērusi, ka situācija nav tik kritiska un palīdzība nav nepieciešama.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais