Pagājušajā diennaktī vietām nolijusi vairāk nekā puse mēneša normas

Piektdienas rītā daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā joprojām līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Ceturtdien lielākais nokrišņu daudzums izmērīts Alūksnes novērojumu stacijā, kur vakarā pāris stundās nolija 50 milimetru (mm), kas ir vairāk nekā puse no visa mēneša nokrišņu normas. Diennakts kopējais nokrišņu daudzums Alūksnē sasniedza 57 mm. Valkā ceturtdien nolija 24 mm, daudzviet Latvijā nokrišņu daudzums bija lielāks par 10 mm, tostarp Rīgas centrā līdz deviņiem vakarā nolija 13 mm.

Ilgstošas un spēcīgas lietavas kopš ceturtdienas vakara bijušas Aizputes, Saldus un Skrundas apkaimē, liecina meteoroloģiskā radara dati. Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 100 mm. LVĢMC Saldus novērojumu stacijā nokrišņi netiek mērīti.

Piektdienas rītā visā Latvijā ir apmākušās debesis, vien valsts dienvidaustrumu daļā tās vietām skaidrojas. Daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē līst, dažviet ir migla. Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļu daļā - mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra ir +16..+19 grādu.

Rīgā apmākušās debesis, vietām līst, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 3-7 metri sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā +18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Ventspilī un +20,7 grādiem Liepājā līdz +27,2 grādiem Alūksnē un Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā joprojām saglabājas Krievijas dienvidos, kur ceturtdiena bija kārtējā diena ar svelmi virs +40 grādiem. Savukārt Maskavas Šeremetjevas lidostā ceturto dienu pēc kārtas gaisa temperatūra pakāpās virs +34 grādiem.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais